In deze editie van ‘Meet our team’ stellen we je voor aan Denise Drost. Denise werkt deze zomer 4 jaar bij TentamenTrainingen.nl. Eerst organiseerde ze zelf trainingen als trainingsmanager, later ging ze ook andere trainingsmanagers begeleiden als Supervisor. Na vier jaar hoort Denise met recht bij het meubilair van TentamenTrainingen.nl. Niet in de laatste plaats omdat ze onlangs haar tweede Master afrondde met een onderzoek naar ons bedrijf.

Hoe ben je bij TentamenTrainingen.nl terecht gekomen?

In 2016 zag ik een vacature voorbij komen om docent te worden bij TentamenTrainingen.nl. Op dat moment werkte ik al een aantal jaar als bijlesdocent voor middelbare scholieren, waar ik erg veel energie uit haalde. Om het geven van bijles naar een hoger niveau te tillen, en relevanter voor mijn CV te maken, besloot ik om te solliciteren. Al snel werd gevraagd of ik eventueel ook Trainingsmanager wilde worden. Dat sloot perfect aan bij mijn studie Bedrijfskunde, omdat ik mijn geleerde kennis over het managen van werknemers in de praktijk kon gaan brengen!

Na twee jaar met veel plezier gewerkt te hebben als Trainingsmanager, vroeg Martin (oprichter TentamenTrainingen.nl, red.) of het mij leuk leek om nieuwe managers op te gaan leiden en te begeleiden in hun dagelijkse werk. In deze functie als Supervisor kan ik mijn opgedane ervaring als manager overbrengen op anderen. Dat is voor mij ontzettend leerzaam, ik haal nog steeds uitdaging en voldoening uit mijn werk!

Hoe ben je zelf als student?

Op dit moment ben ik net afgestudeerd in twee bedrijfskundige masters: Organizational Design & Development in Nijmegen en Strategic Management in Tilburg. Ik ben altijd een student geweest die minstens voor een 8 gaat, waarbij ik wil het maximale uit mijzelf wil halen. Daarbij vind ik het ook belangrijk om anderen te helpen wanneer zij moeite hebben met de stof. Veel medestudenten komen naar mij toe wanneer ze een vraag hebben, dat geeft minstens zoveel voldoening als die 8! Mijn passie voor het halen van goede cijfers en het begeleiden van medestudenten maakt dat ik de docenten en managers in de organisatie goed begrijp. Wij zijn enerzijds een ontzettend divers bedrijf met allerlei werknemers, maar stiekem zijn we ook allemaal een beetje hetzelfde.

Wat heb je geleerd van het begeleiden van trainingsmanagers als Supervisor?

In mijn werk als Supervisor heb ik ontzettend veel ‘soft skills’ opgedaan. Omdat je volledig betrokken bent bij de loopbanen van diverse managers, zie je hoe zij zich ontwikkelen door de tijd heen – en probeer je hen daarin zo goed mogelijk te faciliteren. Je leert om een sollicitatie- en evaluatiegesprek af te nemen, anderen te motiveren, en te luisteren naar managers die kampen met vragen en onzekerheden. Vaak is het de truc om te denken in mogelijkheden en oplossingen, en niet in beperkingen en problemen.

Als Supervisor heb ik ook geleerd dat iedereen een verschillende manier van aansturing en begeleiding nodig heeft. De ene manager wil graag veel vragen kunnen stellen, de ander wil juist autonomie. De ene manager vindt een persoonlijke relatie met mij belangrijk, de ander houdt het liever zakelijk. Het is ontzettend waardevol om op deze leeftijd al om te kunnen gaan met verschillende persoonlijkheden, daar ga ik nog veel baat bij hebben in de toekomst!

Waarom besloot je je scriptie te schrijven over TentamenTrainingen.nl?

Begin 2020 besloot ik om mijn master thesis te gaan schrijven over TentamenTrainingen.nl. Op dat moment zocht ik naar een geschikte organisatie om te kunnen onderzoeken op strategisch vlak. Ineens bedacht ik me hoe gaaf het wel niet zou zijn om een bijdrage te kunnen leveren aan de toekomst van het bedrijf. Ik heb me hier altijd erg thuis gevoeld, dus voor mij was het ook een veilige omgeving waar ik veel vanaf weet, en waar ik makkelijk een diepgaand kwalitatief onderzoek zou kunnen uitvoeren.

Samen met Martin hebben ik het onderzoek zo praktisch en relevant mogelijk proberen te maken, met oog voor de academische achtergrond ervan. Deze week heb ik mijn onderzoek verdedigd en een 8 voor mijn master thesis gekregen. Dat was nooit gelukt zonder het vertrouwen en de hulp van TentamenTrainingen.nl!

Wat is jouw ultieme tip voor andere studenten?

Mijn eerste tip is: studeer niet alleen hard, studeer ook vooral effici├źnt. Er zijn zoveel leuke activiteiten die je naast je studie kan ondernemen, en die je zeker niet mag missen! Jezelf ontwikkelen is meer dan collegestof in je hoofd stampen, dus probeer je te focussen op de grotere onderwerpen die belangrijk zijn voor het tentamen. Zelf vond ik het altijd erg handig om een samenvatting te gebruiken voor de zelfstudie, omdat het een hoop tijd scheelt, en je direct de kern van de stof laat zien.

Daarnaast heb ik een tweede tip: weet met welk doel je iets bestudeert. Het leren wordt veel leuker als je weet waarom je het doet. Uiteindelijk wil je niet alleen goede cijfers halen, maar ook echt de kern van een vak onthouden om in je latere loopbaan toe te passen. Houd die doelen dus voor ogen als je leert, dan zul je zien dat de motivatie vanzelf komt!

Geschreven door: Menke. Menke is Supervisor en Lead Kwaliteit bij TentamenTrainingen.nl. Wil je reageren op dit interview? E-mail dan naar menke@tentamentrainingen.nl.
TentamenTrainingen.nl helpt universitaire studenten met hun tentamenvoorbereiding. We organiseren bijlessen en trainingen voor studenten van de Erasmus Universiteit Rotterdam, Radboud Universiteit Nijmegen, Rijksuniversiteit Groningen, Tilburg University, TU Delft, Universiteit Leiden, Universiteit Utrecht, Universiteit van Amsterdam, Universiteit van Maastricht en de Vrije Universiteit Amsterdam. Bekijk welke trainingen we deze periode organiseren op TentamenTrainingen.nl.