Sinds 2022 is TentamenTrainingen.nl als trotse partner verbonden aan Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan (OGJG). Deze stichting verzorgt colleges voor senioren, door studenten. Zo worden jongere en oudere generaties met elkaar verbonden en worden de senioren getrakteerd op een cognitieve uitdaging. TentamenTrainingen.nl zorgt als partner onder meer voor het verder vergroten van de naamsbekendheid en voor aanwas van nieuwe studentdocenten. Wil je weten of het geven van een college voor senioren iets voor jou kan zijn, of wat er zoal bij komt kijken? Lees dan verder!

Pauline & Yannick

Laten we beginnen bij het begin: Yannick is al enkele jaren verbonden aan TentamenTrainingen.nl als senior docent en trainer van docenten. In zijn vrije tijd verzorgt hij ook collegereeksen voor OGJG. “Ik vond het leuk om mijn didactische vaardigheden in te zetten voor het goede doel. Je maakt de senioren er echt heel blij mee. Ze worden cognitief uitgedaagd, hebben een leuke middag en doen nieuwe gespreksstof op. En het grappige is: voor mij geldt hetzelfde! Toen ik verschillende colleges had verzorgd heb ik via LinkedIn mijn contactpersoon Myonne en Martin (oprichter TentamenTrainingen.nl) met elkaar in contact gebracht. De werkzaamheden voor beide organisaties hebben veel met elkaar gemeen en het leek me gewoon heel tof als meer TentamenTrainingen-collega’s deze extra ervaring zouden opdoen”, vertelt Yannick.

Na contact tussen beide organisaties raakte Pauline al snel betrokken. Als lid van het team van voltijd-medewerkers TentamenTrainingen.nl, maar ook als voormalig docent en vrijwilliger in het onderwijs, leek het haar leuk eens een collegereeks te verzorgen voor OGJG om zo te beoordelen of er een match zou zijn tussen beide organisaties. Pauline: “Dat zat meteen wel snor. De organisaties zijn beide jong en fris en bestaan uit ambitieuze aanpakkers met het onderwijs-hart op de juiste plek. En in ons MT waren we meteen gecharmeerd van het mooie doel dat OGJG nastreeft. Door mijn collegereeks in een verzorgingshuis in Amsterdam over muziek voor zo’n 15 senioren kwam ik erachter hoe ontzettend leuk en waardevol deze ervaring is. Gewoon als mens, om het zo maar te zeggen, maar ook in je ontwikkeling als docent. Die ervaring maakt elke docent een nog betere docent. Dat is leuk voor ons team, maar we hebben OGJG ook veel te bieden. De goede docenten liggen niet voor het oprapen en wij hebben een team van zo’n 400 studentdocenten verdeeld over allerhande vakgebieden. Die gaan we dus enthousiast maken om ook voor OGJG aan de slag te gaan!”

Pauline geeft een college over muziek aan senioren

Samenwerking

De samenwerking bestaat eruit dat TentamenTrainigen.nl het goede werk van OGJG onder de aandacht brengt van zowel klanten als het docenten-team. Zo steunen we OGJG in hun goede werk. Myonne werkt als regiocoördinator Noord-Holland voor OGJG en zegt hierover: “bij de colleges van zowel Yannick als Pauline zie je de didactische ervaring er aan af. Dat is super voor ons want onze colleges zijn altijd interactief en dit verhoogt de kwaliteit van de reeksen. We zijn dus heel blij met het partnerschap met TentamenTrainingen.nl omdat we elkaars organisaties verder kunnen versterken en het bereik onder academische studenten erg groot is”.

En jij?

Pauline en Yannick zijn van plan om nieuwe collegereeksen in te plannen. Maar is plek voor nog veel meer enthousiaste studenten die hun steentje bij willen dragen. Op deze pagina vind je alle relevante en actuele informatie over hoe je je kunt aanmelden als studentdocent of studentcoach. Twijfel niet, meld je vandaag nog aan en stel jezelf open voor deze prachtige ervaring!

Geschreven door: Jody. Jody is voltijd-medewerker bij TentamenTrainingen.nl en kan je nog veel meer vertellen over onze samenwerking. Wil hier meer over horen vanuit TT? E-mail dan naar jody@tentamentrainingen.nl.
TentamenTrainingen.nl helpt universitaire studenten met hun tentamenvoorbereiding. We organiseren bijlessen en trainingen voor studenten van de Erasmus Universiteit Rotterdam, Radboud Universiteit Nijmegen, Rijksuniversiteit Groningen, Tilburg University, Universiteit Leiden, Universiteit Utrecht, Universiteit van Amsterdam, Hogeschool van Amsterdam en de Vrije Universiteit Amsterdam. Bekijk welke trainingen we deze periode organiseren op TentamenTrainingen.nl.