Emy is samen met Nicole trainingsmanager en docent bij TentamenTrainingen.nl voor de studies Rechtsgeleerdheid en Fiscaal Recht. Als docent verzorgde Emy trainingen voor meer dan 15 verschillende vakken, en verzorgde ze Masterclasses voor groepen van meer dan 200 studenten. Naast deze rollen, vervult ze verschillende andere functies bij TentamenTrainingen,nl, zoals supervisor, docenten-trainer en schrijf-coach. Emy kan haar enthousiasme voor het studeren in het algemeen en het Recht in het bijzonder als geen ander overdragen op studenten. In dit interview vertelt ze meer over haar ervaringen en deelt ze een belangrijke studietip!

 

Wat voor student ben je zelf?

Ik ben een rupsje nooit genoeg. Ik wil het liefst zoveel mogelijk leren (en dan ook nog in zo min mogelijk tijd). In mijn derde jaar liep dat een beetje uit de hand, toen heb ik in één jaar bijna 180 ECTS bij elkaar geharkt. Mijn hart ligt bij Rechten, maar ik heb ook allerlei andere vakken gedaan. Ik vind nieuwe dingen leren het leukste wat er is. Beetje jammer van al die tentamens alleen…

 

Hoe ben je bij TentamenTrainingen.nl terechtgekomen als docent?

Na mijn eerste jaar kreeg ik een mailtje van StudeerSnel.nl of ik daar als docent wilde solliciteren. Toevallig had mijn goede vriendin, Nicole, hetzelfde mailtje gekregen en ook gesolliciteerd. Toen we allebei waren aangenomen hoorden we opeens dat we samen zouden gaan werken! Na het volgen van de docententraining van TentamenTrainingen.nl ben ik begonnen met het geven van een cursus Inleiding Rechtswetenschap aan eerstejaars. Inmiddels heb ik ruim 15 verschillende vakken gegeven in de bachelors Nederlands en Fiscaal Recht, aan studenten van alle Bachelor-jaren.

 

Wat zijn belangrijke eigenschappen om als docent te hebben?

Oei, er zijn zoveel verschillende typen goede docenten. Ik ben zelf in de les een soort gecontroleerde energie-explosie. Ik zit er helemaal in en probeer met zoveel mogelijk enthousiasme de stof over te brengen. Enthousiasme lijkt me dus een belangrijke eigenschap, maar ook een beetje lef. Je staat natuurlijk wel voor een flinke groep mensen! Verder is het niet onbelangrijk dat je boven de stof staat. Ook moet je aan kunnen voelen of de groep het wel of niet snapt. Het moet een soort dialoog blijven, terwijl je eigenlijk wel zelf bijna uitsluitend aan het woord bent.

Waarom sta je zo graag voor de klas?

Tot op de dag van vandaag vind ik het een zeer bijzonder fenomeen dat iemand mij wil betalen om de oren van iemands kop te kletsen over bijvoorbeeld Verbintenissenrecht. Als ik dat op een verjaardag doe lopen mensen weg! Maar, alle gekheid op een stokje, ik haal er heel veel uit om te zien dat iemand het nog niet goed snapt en dan toch, na een training, die voldoende eruit sleept. Vaak is het een kwestie van de stof op een minder droge manier aanbieden. Ik vind het leuk het juridische zo toegankelijk mogelijk te maken.

 

Waar zie je jezelf over 10 jaar?

Als advocaat? Waarschijnlijk. Ik zal nog wel wat nevenfuncties hebben hier en daar. En kan me ook niet goed voorstellen dat ik niet meer aan het studeren ben. Dat is zo leuk! We zien het wel. Ik hoop vooral dat ik tegen die tijd gelukkig ben, en misschien ook wat meer tot rust ben gekomen.

 

Wat is jouw beste studietip voor alle studenten?

Ik weet dat elke docent het zegt, maar het klopt gewoon niet. Je hoeft NIET het hele boek te leren. De delen waar de collegedocent op focust zijn echt genoeg. Anders prop je je hoofd vol met informatie die uiteindelijk helemaal niet op het tentamen komt. Werkt alleen maar tegen je want je raakt er door in de war.

 

Geschreven door: Desirée Korrel. Desirée is communicatiemedewerker bij TentamenTrainingen.nl. Wil je reageren op dit interview? E-mail dan naar desiree@tentamentrainingen.nl of martin@tentamentrainingen.nl.
TentamenTrainingen.nl helpt universitaire studenten met hun tentamenvoorbereiding. We organiseren bijlessen en trainingen voor studenten van de Erasmus Universiteit Rotterdam, Radboud Universiteit Nijmegen, Rijksuniversiteit Groningen, Tilburg University, Universiteit Leiden, Universiteit Utrecht, Universiteit van Amsterdam, Universiteit van Maastricht en de Vrije Universiteit Amsterdam. Bekijk welke trainingen we deze periode organiseren op TentamenTrainingen.nl.