Aananth (20, op de foto in het midden) is werkzaam als backoffice-medewerker op kantoor in hartje Amsterdam. Inmiddels is hij al ruim een jaar werkzaam voor TentamenTrainingen.nl, waarbij hij de financiën netjes op orde houdt en daarnaast het klantencontact blijft onderhouden. In dit interview vertelt hij meer over hoe hij begonnen is met een stage, en uiteindelijk is blijven werken voor TentamenTrainingen.nl.

Wat voor student ben je zelf?

Momenteel zit ik in het laatste jaar van de opleiding Bedrijfskunde (Management, Economie en Recht) aan de Hogeschool van Amsterdam. Ik ben opgegroeid in het rustige Schagen en woon daar nog steeds. Persoonlijk zou ik mezelf omschrijven als een vrolijke jongen. Kenmerkend aan mij is dat ik een echte voetballiefhebber ben en daarbij breng ik graag veel tijd door met vrienden en familie. Inmiddels werk ik nu al iets langer dan een jaar voor TentamenTrainingen.nl. Ik ben hier begonnen als stagiair en na afloop van mijn stage heb ik de mogelijkheid gekregen om parttime te blijven werken. Ook ben ik erg leergierig. Van kleins af aan heb ik altijd al de wil gehad om mezelf maximaal te ontwikkelen. Niet alleen op het gebied van kennis, maar ook door vele sociale contacten op te doen heb ik grote stappen kunnen zetten in mijn persoonlijke ontwikkeling. Daarbij vind ik het wel leuker om te leren in de praktijk dan alleen uit de boeken. Alleen maar uit het boek leren en de stof vervolgens moeilijk kunnen toepassen, zie ik als een verspilling van tijd. Ik vind het leuk als de mogelijkheid zich voordoet om de opgedane kennis toe te passen in de praktijk. Hier leer je uiteindelijk het meeste van!

 

Wat doe je voor werk bij TentamenTrainingen.nl?

Ik ben in september 2016 begonnen als meewerkstagiair bij Tentamentrainingen. Hier vormde ik met twee andere stagiaires destijds de backoffice, onder begeleiding van Martin. Kortom, ik was bezig met een groot deel van de voorbereidingen richting een training. Denk hierbij aan het beschikbaar stellen van handleidingen, studenten informeren over de training en ga zo maar door. Daarbij heb ik binnen m’n stageperiode ook het een en ander geleerd over boekhouden. Daar ben ik vervolgens na m’n stageperiode mee verdergegaan, waarbij ik ook deels de financiën op me heb genomen. Vanwege de unieke ‘niet gehaald, geld terug’-garantie die wij bieden is het belangrijk om dat goed in de gaten te houden.

 

Hoe ben je bij TentamenTrainingen.nl terechtgekomen?

Binnen de opleiding is het vanzelfsprekend dat de student in het derde jaar een meewerkstage moet doen. Zodoende was ik op verschillende manieren aan het solliciteren op vacatures. Totdat ik een Facebookbericht voorbij zag komen in de studiegroep. Toen heb ik gelijk gesolliciteerd en vanaf daar kwam alles in een stroomversnelling, waarbij ik met plezier ben gaan werken bij Tentamentrainingen en sindsdien niet meer ben weggegaan.

 

Wat vind je het leukste aan je werk?

Het leukste aan mijn werk vind ik de sfeer. Op kantoor werken een hele hoop leuke en gezellige mensen! In totaal zijn we met ongeveer dertig man, waarbij we het kantoor delen met StudeerSnel. Hierdoor kom ik zelf met veel plezier werken. Tijdens de pauzes is er ruimte om een potje FIFA te spelen of te tafelvoetballen. Dit gaat er dan ook altijd erg fanatiek aan toe.

 

Waar heb je het meeste van geleerd tijdens je werk?

Door samen te werken met collega’s heb ik nieuwe vaardigheden kunnen ontwikkelen. Zo heb ik geleerd om de klant altijd centraal te stellen. Het belangrijkste in dit proces was om vooral in te spelen op de behoefte van de student. Op het moment dat de student tevreden is, is het gewenste doel bereikt.

 

Wat is jouw beste studietip voor alle studenten?

Weet wat je wil. Benut de mogelijkheden die op je pad terecht komen. Zo heb ik het afgelopen jaar de kans gekregen om een maand naar Shanghai te gaan voor een Nederlandse opdrachtgever. Hier heb ik samen met een klasgenoot tevens goede vriend de mogelijkheid gekregen om een mogelijke samenwerking op gang te brengen met Chinese leveranciers. Tijdens m’n verblijf heb ik heel veel nieuwe dingen geleerd met betrekking tot de opdracht die ik deed, maar verder ben ik ook meer te weten gekomen over mezelf. Op deze wijze heb ik een beter beeld kunnen schetsen van waar ik nu sta en van wat ik wil.

 

Geschreven door: Desirée Korrel. Desirée is communicatiemedewerker bij TentamenTrainingen.nl. Wil je reageren op dit interview? E-mail dan naar desiree@tentamentrainingen.nl of martin@tentamentrainingen.nl.
De foto is genomen tijdens het 1 miljoen-gebruikers feest van StudeerSnel.nl in november 2016. Van links naar rechts zie je: Martin, Soumia, Aananth, Ethel en Marnix.
TentamenTrainingen.nl helpt universitaire studenten met hun tentamenvoorbereiding. We organiseren bijlessen en trainingen voor studenten van de Erasmus Universiteit Rotterdam, Radboud Universiteit Nijmegen, Rijksuniversiteit Groningen, Tilburg University, Universiteit Leiden, Universiteit Utrecht, Universiteit van Amsterdam, Universiteit van Maastricht en de Vrije Universiteit Amsterdam. Bekijk welke trainingen we deze periode organiseren op TentamenTrainingen.nl.