Ikram (21) is naast trainingsmanager ook docent Gezondheidswetenschappen voor TentamenTrainingen.nl aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Door het geven van tentamentrainingen zorgt ze dat het behalen van het diploma voor studenten steeds meer binnen handbereik ligt. Naast het docentschap is ze de contactpersoon voor studenten van de studie Gezondheidswetenschappen en onderhoudt en plant ze ook de trainingen. In dit interview vertelt ze meer over haar werk bij TentamenTrainingen.

 

Wat voor student ben je zelf?

Ik ben voornamelijk het type student dat alles zo goed mogelijk probeert in te plannen. Ik houd er van om alles zo geordend mogelijk te hebben. Dit brengt voor mij veel rust met zich mee. Ik merk de laatste tijd echter dat ik toch wel het beste presteer onder druk. Bij ieder nieuw vak of blok, overtuig ik mezelf van het gegeven dat ik het dit keer anders zal doen. ‘Dit keer begin ik direct goed en houd ik alles vanaf het begin bij’. In de praktijk pakt dat toch vaak iets anders uit en stel je vaker uit dan je zou willen. Dat je geordend bent is wel van belang als trainingsmanager. Als trainingsmanager bij TentamenTrainingen houd ik de aanmeldingen voor trainingen in de gaten en plan ik data en tijden met andere docenten. Ook moet alles netjes op de site staan. Ik vind het prettig om netjes alles bij te houden.

 

Wat vind je zo leuk aan dit werk?

Wat ik vooral zo leuk vind aan dit werk is dat je er daadwerkelijk studenten mee helpt. Het feit dat mede hierdoor het ‘behalen van je diploma’ steeds meer binnen handbereik lijkt te liggen geeft een zeer voldaan gevoel. Ik ben docent voor de studie Gezondheidswetenschappen aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Zelf ben ik natuurlijk ook student en dat ene vak waar je een training voor geeft heb je zelf ook gehad. Je weet hoe het voelt voor de studenten als ze gestresst zijn of als ze zich juist heel druk maken over een onderwerp. Dat is ook het fijne van het hele ‘door studenten, voor studenten concept’ van TentamenTrainingen.nl. Docenten hebben de vakken zelf met een mooi cijfer afgerond en staan klaar voor de studenten die wat meer moeite met een vak hebben. Maar de trainingen zijn ook vooral goede oefeningen, omdat er veel wordt geoefend met oude tentamenvragen. Wat ik ook heel fijn vind aan dit werk is de sfeer binnen het bedrijf. De communicatie is super en het werk is zeer flexibel en naar eigen ideeën in te richten. Als iets niet helemaal soepel verloopt, staat er altijd een collega voor je klaar.

 

Wat maakt TentamenTrainingen.nl de beste tentamentrainer volgens jou?

Hier kan ik heel kort en bondig op antwoorden. Het feit dat tentamentrainingen de garantie durft te geven dat je het vak haalt (immers de ‘niet gehaald, geld terug’-garantie) zegt naar mijn mening voldoende. Geen enkele andere tentamentrainer doet dit, waardoor wij voorop lopen in vergelijking met de concurrent! Dit maakt ons zo uniek. Dat wij deze garantie kunnen bieden zegt iets over de kwaliteit van de trainingen en de kwaliteit van docenten, die zorgvuldig worden geselecteerd. Daarnaast merk ik dat dit studenten een veilig gevoel geeft, omdat ze, mochten ze het tentamen niet halen, altijd nog gratis de herkansingscursus kunnen volgen.

 

Zie je het in je werk terug als studenten goede ervaringen hebben met een tentamentraining?

Ja, zeker! Het is altijd fijn als studenten goede ervaringen hebben met een training. Niet alleen geeft het mij een boost, maar het zorgt er ook voor dat ik alerter word en voor de volgende trainingen eveneens goede ervaringen wil opdoen. Studenten blijven me zo motiveren om een zo goed mogelijke les te verzorgen. En elke groep die je lesgeeft is weer anders. Dit maakt het lesgeven heel gevarieerd.

 

Wat is jouw beste studietip voor alle studenten?

Mijn beste tip aan iedereen is: maak een realistische planning die echt van toepassing is op jou. Stel daarbij doelen voor jezelf op en zorg dat je deze doelen behaalt!

 

Geschreven door: Desirée Korrel. Desirée is communicatiemedewerker bij TentamenTrainingen.nl. Wil je reageren op dit interview? E-mail dan naar desiree@tentamentrainingen.nl of martin@tentamentrainingen.nl.
TentamenTrainingen.nl helpt universitaire studenten met hun tentamenvoorbereiding. We organiseren bijlessen en trainingen voor studenten van de Erasmus Universiteit Rotterdam, Radboud Universiteit Nijmegen, Rijksuniversiteit Groningen, Tilburg University, Universiteit Leiden, Universiteit Utrecht, Universiteit van Amsterdam, Universiteit van Maastricht en de Vrije Universiteit Amsterdam. Bekijk welke trainingen we deze periode organiseren op TentamenTrainingen.nl.