Marnix (31) is co-founder van een van de meest veelbelovende ed-tech start-ups van het land: StudeerSnel, de website met handige samenvattingen en allerlei andere studiematerialen voor studenten. Samen met Martin en zijn mede StudeerSnel co-founders kwam hij op het idee om TentamenTrainingen.nl te starten. ”Elke student wil sneller en effectiever studeren: wij helpen daarbij”. Altijd al nieuwsgierig geweest naar het verhaal achter de combinatie tussen StudeerSnel en TentamenTrainingen.nl? In dit interview kun je het lezen!

 

Wat voor student was je zelf?

Ik had er nogal een handje van om alles op het laatste moment te doen. Op tijd beginnen met studeren was niet vaak aan de orde. Pas wanneer de druk hoog genoeg was, de tijd te kort en er stress kwam opzetten, ging ik aan de slag. Dit zorgde er ook voor dat wanneer ik dan daadwerkelijk ging studeren, ik lange dagen maakte. Dagen van 10:00 tot 24:00 waren dan ook geen uitzondering.

 

Hoe is het idee voor StudeerSnel ontstaan?

Mijn huisgenoot Jacques en ik woonden samen op kamers in Delft en we wisten al tijdens onze studietijd dat we een eigen bedrijf wilden starten. Samen besloten we dat we een maand lang elke dag met een nieuw idee voor een onderneming zouden komen. Uiteindelijk zouden we het beste idee kiezen. Toen is het plan ontstaan om een website te maken met samenvattingen voor studenten: StudeerSnel. Ik wist meteen dat dit een fantastisch idee was, want zo’n site met samenvattingen bestond nog niet. Twee vrienden sloten zich bij ons aan, waarna we StudeerSnel hebben opgezet. Twee jaar lang werkten we aan onze website, vanaf een studentenkamertje in Delft. Daarna zijn we naar Amsterdam verhuisd, waar we inmiddels kantoor hebben aan de Keizersgracht. We delen het kantoor met TentamenTrainingen.nl, een idee dat ik samen met Martin heb opgezet.

 

Hoe is het idee voor TentamenTrainingen.nl ontstaan?

Met StudeerSnel bereikten we steeds meer studenten. We weten wanneer mensen tentamens hebben, welke vakken ze doen en wat moeilijke en makkelijke onderwerpen zijn. Wij waren vervolgens erg benieuwd of het mogelijk was om een tweede concept te starten, waarbij we gebruik konden maken van de kennis van StudeerSnel en waarbij we studenten op een diepgaander niveau konden helpen. Daarnaast zagen we een markt waarin al verschillende clubs actief waren, maar waarbij naar onze mening niemand echt een focus had op het bieden van kwaliteit. Omdat we met StudeerSnel al veel studenten blij maakten, maakten het onze ambitie om er voor te zorgen dat we dat ook met onze nieuwe initiatief zouden doen.

Wij willen dus de aanbieder zijn met de hoogste kwaliteit aan trainingen. Om dit doel intrinsiek te stimuleren bij iedereen in de organisatie, kwamen we op het idee van de ‘niet gehaald, geld terug’-garantie. Wanneer iemand zijn tentamen niet haalt ondanks het volgen van onze trainingen, dan geven wij als enige aanbieder het betaalde bedrag terug. De enige manier waarop dit bedrijf dan kan blijven voortbestaan, is wanneer wij super goede trainingen aanbieden. Uiteraard vormt dit direct ook een mooie marketing-tool, aangezien niemand anders dit durft te garanderen. Elke student wil sneller en effectiever studeren: wij helpen daarbij!

 

Wat is jouw beste studietip voor alle studenten?

Maak heel veel oefensommen. Dan pas weet je echt of je de stof beheerst! Maak gebruik van oude tentamens en maak zo nodig zelf tentamenvragen. Blijf jezelf uitdagen!

 

Geschreven door: Desirée Korrel. Desirée is communicatiemedewerker bij TentamenTrainingen.nl. Wil je reageren op dit interview? E-mail dan naar desiree@tentamentrainingen.nl of martin@tentamentrainingen.nl.
TentamenTrainingen.nl helpt universitaire studenten met hun tentamenvoorbereiding. We organiseren bijlessen en trainingen voor studenten van de Erasmus Universiteit Rotterdam, Radboud Universiteit Nijmegen, Rijksuniversiteit Groningen, Tilburg University, Universiteit Leiden, Universiteit Utrecht, Universiteit van Amsterdam, Universiteit van Maastricht en de Vrije Universiteit Amsterdam. Bekijk welke trainingen we deze periode organiseren op TentamenTrainingen.nl.