Voor de één werkt uiterste stilte tijdens het studeren het best, voor de ander werkt een passend muziekje op de achtergrond perfect. Studenten die van een muziekje tijdens het studeren houden, zijn bij deze blogpost aan het juiste adres.

 

Het is bekend dat veel studenten houden van klassieke muziek tijdens het studeren. Echter geldt dit natuurlijk niet voor iedereen. Ook natuurgeluiden, jazz en andere sfeervolle instrumentale muziek worden vaak gebruikt.

 

Hieronder staan negen verschillende nummers die fijn kunnen zijn tijdens het studeren. Het zijn nummers uit verschillende genres om iedereen een beetje te plezieren. Als je al een study playlist hebt, kan je ‘m wellicht uitbreiden met sommige nummers hiervan! Mijn favorieten zijn drie, vijf en negen!

 

STUDY PLAYLIST

 1. Begin (feat. Wales) – Shalou
 2. An Ending – Brian Eno
 3. Sunday Morning – Evil Needle
 4. Blank Space – RHODES
 5. Runaway – AURORA
 6. River Flows In You – Yiruma
 7. Blue Gardenia – Peter Bernstein
 8. Grateful – Tim Wes
 9. Only Time – Enya

 

Ben je benieuwd naar meer goede studeermuziek? Check dan via deze link The Best Study Playlist Ever op Spotify waarbij de naam voor zichzelf spreekt!

 

Extra tips

 • Zorg ervoor dat je de playlist die het best aansluit op jouw voorkeur is samengesteld voordat je begint met studeren. Hier gaat namelijk vaak meer tijd in zitten dan je wilt en voor je het weet ben je twee uur verder en gooi je je studiedag weg!
 • Bedenk van tevoren hoelang je ongeveer wilt studeren, zodat je weet hoeveel nummers je aan je playlist toe moet voegen. Op die manier weet je wanneer het weer tijd is voor een pauze!

 

Hopelijk heb je wat aan deze playlist!


Geschreven door: Demi Steenbergen. Demi is communicatiemedewerkster bij TentamenTrainingen.nl. Wil je reageren op deze blog? Mail dan naar demi@tentamentrainingen.nl.
TentamenTrainingen.nl helpt universitaire studenten met hun tentamenvoorbereiding. We organiseren bijlessen en trainingen voor studenten van de Erasmus Universiteit Rotterdam, Radboud Universiteit Nijmegen, Rijksuniversiteit Groningen, Tilburg University, Universiteit Leiden, Universiteit Utrecht, Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit Amsterdam.