Bij TentamenTrainingen.nl vinden we het belangrijk dat onze docenten langere tijd aan ons verbonden blijven. Om deze reden investeren we in de persoonlijke ontwikkeling van onze teamleden (in dit filmpje vertellen onze docenten wat ze van onze docententraining vinden). Maar naast persoonlijke ontwikkeling, is het salaris natuurlijk ook een erg belangrijke factor voor medewerkers om les te blijven geven. Bij TentamenTrainingen.nl zijn we er trots op de best betalende bijlesaanbieder te zijn! In verschillende gevallen betalen wij zelfs meer dan het dubbele van wat docenten bij onze concurrenten kunnen verdienen. En dit zie je terug in de kwaliteit van onze trainingen!

Weten waar je aan toe bent met onze vaste vergoeding

Bij TentamenTrainingen.nl hanteren we verschillende soorten vergoedingsmodellen, die varieren van een volledig vaste vergoeding met veel zekerheid, tot een variabele vergoeding waarbij je vooraf nog niet precies weet wat je gaat verdienen met het geven van je bijles-training. Wanneer je houdt van zekerheid en vastigheid, kan je kiezen een voor een vergoedingsmodel dat hierbij past. Bij TentamenTrainingen.nl kan je namelijk altijd kiezen voor een vaste vergoeding waarmee je, mede afhankelijk van je ervaring in het bijles-vak, tot €23,- per uur verdient. Een mooie vergoeding voor ontzettend leuk werk. Maar je kunt bij ons ook ook kiezen voor een ander model!

Kies voor een variabele vergoeding met een hogere ‘upside’

Naast het kiezen voor een vaste vergoeding, kan je ook kiezen voor een deels vaste, deels variabele vergoeding, of voor een volledig variabele vergoeding. We bieden deze mogelijkheid omdat we beseffen dat verschillende personen zich op verschillende manieren laten uitdagen. Wanneer je kiest voor een vergoeding die afhangt van de omzet die we behalen met jouw training, is het in ons gezamenlijke belang om te zorgen voor tevreden, terugkerende klanten die hun tentamens halen. We zien dat sommige docenten hierdoor net die ene extra stap naar een top-training zetten. Hoe deze vergoeding werkt leg ik hieronder uit.

Verdien tot 30% van de behaalde omzet

Wanneer je als ervaren docent kiest voor een volledig variabel vergoedingsmodel, verdien je tot 30% van de met een trainingsgroep behaalde omzet. Met de omzet bedoelen we in dit geval de optelsom van de door de studenten betaalde bedragen voor de training, min de bedragen die zijn betaald door studenten die gebruik maken van onze garantieregeling. Studenten die het vak niet halen, kunnen namelijk gebruik maken van de ‘niet gehaald, geld terug-garantie.’ Indien een student dit doet, drukt dit uiteraard de omzet van de betreffende groep.

Een rekenvoorbeeld

Laten we eens gaan rekenen. Stel dat je een trainingsgroep geeft van 12 lesuren, aan een groep van 15 studenten en je maakt gebruik van het variabele vergoedingsmodel van 30% omzetvergoeding. De kostprijs van de training is €144,- voor de student. Sommige studenten gebruiken echter een korting. Laten we zeggen dat de studenten gemiddeld €130,- betalen voor deze training. Ondanks dat je een goede training hebt gegeven, hebben twee studenten het tentamen niet gehaald en een beroep gedaan op onze garantie. De omzet wordt in dit geval dus berekend door €130,- te vermenigvuldigen met 13 studenten. De omzetvergoeding in dit geval zou dus 30% van de omzet zijn, wat neerkomt op een bedrag van ruim €500,-. Teruggerekend naar het verdiende bedrag per lesuur is dit €42,- per uur. Wanneer je groep geen gebruik heeft gemaakt van een korting, en alle studenten slagen (wat gelukkig vaak voorkomt!) komt je uurvergoeding zelfs uit op €54,- per uur.

Waarom we dit doen

We vinden het erg belangrijk dat docenten langere tijd aan ons verbonden blijven. Bijles geven is een ‘ervarings-vak’ en we zien dat docenten zich sterk ontwikkelen voor de klas. We willen onze teamleden dus het liefst zo lang mogelijk vasthouden. Door het bieden van een keuze in de vergoedingsmodellen hebben docenten meer invloed op wat ze met hun lessen verdienen en blijven ze langer aan ons verbonden. Dit geeft de kwaliteit van onze trainingen een impuls, en daar betalen we graag extra voor.

De voor- en nadelen op een rij

Grof gezegd zou je kunnen zeggen dat ongeveer de helft van onze docenten-poule voor een vast vergoedingsmodel kiest, en de andere helft kiest voor een variabel of deels variabel model. Nieuwe docenten kiezen vaak eerst voor een vast model, waarna soms later wordt geswitched naar een ander model. Per tentamenperiode kan je switchen tussen de modellen, dus dit is geen enkel probleem. De verschillende modellen hebben zo hun eigen voor- en nadelen en per persoon verschilt het wat de doorslag geeft in de keuze. Hieronder staan de belangrijkste voor- en nadelen van de modellen op een rij.

Voorspelbaar versus onvoorspelbaar

Het belangrijkste verschil tussen de modellen is dat het vaste model zekerheid geeft, en het variabele model onvoorspelbaarder is. Wanneer een vak niet erg populair is (we verwachten bijvoorbeeld niet meer dan 7 studenten in de training), of we zijn nog maar net begonnen een studie op te zetten, is het raadzaam te kiezen voor een vast model. Immers, minder klanten betekent minder variabele vergoeding. Samen met je trainingsmanager kan je bij het plannen van je eerste training bespreken wat de verwachtingen voor deze training zijn. Uiteindelijk ben je altijd zelf degene die de keuze voor een model maakt, maar de trainingsmanager kan je hier natuurlijk wel in adviseren.

Snel geld op je rekening, of even wachten

Wanneer je kiest voor een vaste vergoeding, kunnen we je doorgaans al binnen twee weken na je laatste les uitbetalen. Soms lukt dit zelfs binnen een week al. Wanneer je een variabel vergoedingsmodel hebt, duurt dit significant langer. De reden hiervoor is dat we eerst moeten weten hoeveel studenten gebruik maken van onze garantieregeling, voordat we weten wat de exacte omzet van jouw groep is. Mede afhankelijk van de nakijk-termijn van de universiteit kan het na je laatste les nog zo’n vier tot acht weken duren voordat we je kunnen uitbetalen. Word je liever sneller uitbetaald, dan heeft de vaste vergoeding dus een duidelijk voordeel op dit vlak.

Samengevat!

Het is een flink lap tekst, dus hier nog een keer de belangrijkste punten:

  • als docent heb je vrije keuze wat betreft je vergoedingsmodel
  • de trainingsmanager kan je meer vertellen over de verwachte omzet bij een specifieke studie
  • je kunt switchen tussen vergoedingsmodellen
  • bij TentamenTrainingen.nl kan je hierdoor, als de omstandigheden meezitten, zelfs meer dan €50,- per uur verdienen!

Meer informatie of solliciteren

Uiteraard geven we je graag meer informatie over het werk als docent! Als je vragen hebt kan je deze richting aan Menke Jonge Poerink via menke@tentamentrainingen.nl. Je kunt natuurlijk ook meteen solliciteren! Dat kan via deze link. Wil je weten hoe docenten hun werk bij ons ervaren? Lees dan hier wat Emy, Neslihan en Bryan van hun werk als docent vinden!

Geschreven door: Martin Riesmeijer. Martin is oprichter van TentamenTrainingen.nl. Wil je reageren op deze blog? E-mail dan naar info@tentamentrainingen.nl. Wil je solliciteren naar de functie van docent? Dat kan via deze link.
TentamenTrainingen.nl helpt universitaire studenten met hun tentamenvoorbereiding. We organiseren bijlessen en trainingen voor studenten van de Erasmus Universiteit Rotterdam, Radboud Universiteit Nijmegen, Rijksuniversiteit Groningen, Tilburg University, Universiteit Leiden, Universiteit Utrecht, Universiteit van Amsterdam, Universiteit van Maastricht en de Vrije Universiteit Amsterdam. Bekijk welke trainingen we deze periode organiseren op TentamenTrainingen.nl.